Livrare gratuită pentru comenzile mai mari de 100 lei
Timpul fractal. Misterul anului 2012 şi o nouă eră terestră

Timpul fractal. Misterul anului 2012 şi o nouă eră terestră

Cod produs: Timpul fractal

Autor: Gregg Braden
Dimensiuni carte: 14x20 cm
Numar pagini: 280
ISBN: 9789731701523

Disponibilitate:Momentan lipsa stoc
25,00 lei

Descriere

Timpul se propagă sub formă de unde. El se deplasează în spirală şi cicluri, la fel ca şi evenimentele ce se petrec în timp şi care se extind şi se repetă asemenea undelor provocate de o piatră aruncată în apa unui lac liniştit. Însă, spre deosebire de acestea, tiparele spaţiului-timp se amplifică de fiecare dată când se repetă, acumulând energia tuturor ciclurilor anterioare. Punctele de maxim şi minim ale timpului au fost observate de multe culturi străvechi, dar cel mai atent au fost cercetate de către mayaşi, care au creat un calendar perfect valabil şi astăzi. Prin observarea stelelor, ei au înţeles tiparele istoriei, epocile omenirii şi au calculat chiar şi data de începere a noilor epoci. Ei au stabilit că următoarea epocă va începe pe 21 decembrie 2012.

În această lucrare, Gregg Braden cercetează modul în care fluxul ritmic al timpului se oglindeşte în fractali: bucle complexe şi infinite ale naturii. Prin intermediul timpului fractal, el examinează modul în care succesiunea evenimentelor – atât din viaţa indivizilor, cât şi din lume – reflectă tiparele din natură. Înţelegând faptul că acţiunile noastre sunt reflecţii ale celor din trecut, Gregg ne arată un mod rapid de a înţelege semnificaţia schimbărilor rapide – şi deseori dramatice – din prezent.

Rezumat

Fragment din carte

 

 Cod temporal 1: Trăim sfârşitul unui ciclu de 5.125 ani - o epocă terestră - care a fost calculat, de către mayaşi, că va avea loc la data solstiţiului de iarnă, 21 decembrie, din anul 2012

   Pentru a vă da seama cât de rar are loc sfârşitul unui astfel de ciclu, gândiţi-vă că ultimii oameni care au fost martori la trecerea dintr-o epocă, în următoarea, au trăit în anul 3114 î.Hr., cu aproximativ 1.700 de ani înainte de vremea lui Moise şi de exodul biblic.

   Noua semnificaţie pentru Sfârşitul Timpului

   Semnificaţia unei epoci terestre a fost înţeleasă relativ recent, de către oamenii de ştiinţă moderni. Deşi numărătoarea inversă până la sfârşitul timpului este gravată adânc în subconştientul nostru (oamenii de pe aproape tot întinsul globului au senzaţia că ceva "trebuie să se întâmple"), condiţiile pe care le presupune sunt de-abia acum recunoscute de către disciplinele ştiinţifice - de la geologie şi oceanografie, la astronomie şi climatologie.
   Motivul pentru care oamenii de ştiinţă par să adere atât de târziu la curentul anului 2012 este tehnologia - mai bine zis, lipsa ei. Numai de vreo 60 de ani încoace avem computere, sateliţi şi echipamente de măsurare la distanţă, capabile să verifice legătura dintre sfârşitul unei epoci terestre şi schimbările pe care acesta le aduce în viaţa noastră. Climatul global, tiparele de război şi pace - şi chiar relaţia noastră spirituală cu Dumnezeu şi cu universul - par să fie direct influenţate de schimbările planetare, studiate astăzi prin cele mai noi metode ştiinţifice.
   La fel cum noi avertizăm generaţiile viitoare despre experienţa secolului al XX-lea, referitoare la armele nucleare şi la efectele industriei asupra climei, civilizaţiile din trecut ne-au avertizat cu privire la experienţa lor legată de sfârşitul timpului. Locuitorii Pământului au supravieţuit sfârşitului ultimului mare ciclul din vremea lor şi apoi au făcut ceea ce fac oamenii după un eveniment important, ce schimbă lumea pentru totdeauna: au înregistrat experienţa pentru posteritate. Astfel, s-au asigurat că noi vom şti la ce să ne aşteptăm şi cum să ne pregătim. Strămoşii noştri au făcut asta din experienţă directă.
   Cu peste 51 de secole în urmă, strămoşii noştri au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca să ne informeze şi să ne avertizeze despre ceea ce ştiau că va fi o epocă de puternice transformări care vor conduce către un viitor pe care ei şi-l puteau doar imagina.
   Această epocă este cea de astăzi. Pentru a înţelege mesajul lor, trebuie să înţelegem călătoria noastră prin univers şi prin timp. Totul se referă doar la cicluri.

   Cod temporal 2: Strămoşii noştri au înregistrat experienţa ultimului "sfârşit al timpului" trăită de ei, arătându-ne cât se poate de clar că încheierea unei epoci terestre reprezintă începutul următoarei - şi nu sfârşitul lumii.

Răsfoiește

Opinii (0)

Spune-ţi opinia

Numele tău:
Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: