Livrare gratuită
in Romania
La comenzi peste 100 lei
parentNode

Sărutările nedăruite

-50%
Sărutările nedăruite

Sărutările nedăruite

  • 20,00RON10,00RON

La orice comandă primești o carte cadou!
Transport gratuit la comenzi de peste 100 LEI

  • ISBN: 9786066391306
    Dimensiuni: 14x20 cm
    Disponibilitate:În stoc
    Greutate: 0.16

Sărutările nedăruite

            Aceste pagini sunt pentru aceia care caută în istoria spiritului alte sentimente, probabil rămase împietrite în urmele istoriei. Sunt pentru bărbații și femeile care caută integrarea umanului și a spiritualului, a credinței și a afectivității: armonia dificilă, dar posibilă dintre masculin și feminin.

            Sunt pentru aceia care iubesc poezia și libertatea inimii. Și cărora nu le este frică de pasiune.

            Ermes Ronchi

            Prietenia reprezintă o parte integrantă a călătoriei prin viață a sfinților Bernard, Francisc și Tereza, persoane în care umanitatea și sfințenia sunt strâns îngemănate.

            Protagoniști de marcă ai istoriei creștinismului, cei trei sfinți ne ajută să luăm urma unei alte povești, mai puțin oficiale, dar nu mai puțin reale și importante: o istorie ce nu are loc pe coridoarele puterii, ci este alcătuită din întâlniri, din suferință, din emoție împărtășită. Fără teamă de pasiune.

            Creștinismul ne arată astfel noi ipostaze și soluții pentru o relaționare mai bună, deopotrivă pentru bărbați și femei, într-o nouă arhitectură a relațiilor umane. Alternativa nu este prietenia spirituală sau o reformă funcțională ori un nou proiect eclezial, ci prietenia umană, plină de emoție și de viață. Și aceasta pentru că dragostea și prietenia constituie o parte crucială din „știința practică” de a trăi, o spiritualitate ce nu presupune eliminarea, ci adăugarea umanului.

            O bijuterie ideatică și stilistică, lucrarea Sărutările nedăruite ne propune o reflecție asupra „sănătății spirituale”, centrată pe faptul că prietenia și dragostea protejează și conservă rezervele de viață sănătoasă și plină de bucurie.

 

Ermes Ronchi

            Face parte din Ordinul Slujitorilor Sfintei Maria și conduce Centrul Cultural Corsia dei Servi din Milano. Profesor la Marianum, el este autorul mai multor texte, pe diverse teme, printre care Dieci cammelli inginocchiati. Variazioni sulla preghiera (Zece cămile îngenuncheate. Variațiuni despre rugăciune, 2007) și Le case di Maria. Polifonia dell’esistenza e degli affetti (Casele Mariei. Polifonia existenței și a suferinței, 2007).

            De asemenea, s-a îngrijit de apariția volumelor Divina seduzione. Storie di conversione: Paolo, Pacomio, Agostino, Ignazio (

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie