Livrare gratuită
in Romania
La comenzi de peste 100 lei
parentNode

Pachet Terapie pentru copii

-27%
Pachet Terapie pentru copii

Pachet Terapie pentru copii

  • 157,00RON115,00RON
  • Preţul în puncte de recompensă: 230

Transport gratuit la comenzi de peste 100 lei!

Puterea prezentei

        • Cum să te ocupi de copilul tău când ești părinte singur și nu-ți mai vezi capul de treburi și griji?

          • Cum să fii un părinte bun fără să renunți la carieră și fără să-ți mai neglijezi sănătatea?

          • Cum te conectezi cu copilul tău când nu poți fi alături de el?

 

          Răspunsul lui Joy Thomas Moore este „Prezența”. Mai exact, 7 moduri în care să fii o forță în viața copilului tău, asigurându-te că el îți simte influența și prezența. Nu putem fi întotdeauna alături fizic de copiii noștri, dar puterea prezenței ne ajută să devenim o voce prețioasă și dragă în sufletul lor, ghidându-i în momentele dificile.

          În Puterea prezenței, Moore explorează cei 7 piloni ai prezenței: inima, credința, mintea, curajul, resursele, valorile și conectarea. Folosind relatări de la părinți care au învățat din experiență cum să fie mai prezenți pentru copiii lor, autoarea îți oferă sfaturi practice și strategii cu privire la orice are legătură cu universul creșterii și educării copiilor, de la conturile de economii până la mindfulness. Cartea de față abordează cu compasiune ceea ce este nevoie pentru a crește copii grozavi chiar și în condiții dificile.

 

Terapia prin joc (include DVD)

  •              Când te concentrezi pe problemă, îl pierzi din vedere pe copil.
  •              Fii sensibil la modul în care copilul îşi vede lumea.
  •              Când faci pentru copil ceea ce el poate face singur îl înveţi că este slab.

            Iată câteva dintre Regulile de Aur pe care cunoscutul terapeut Garry L. Landreth a fondat un întreg sistem terapeutic și de educație pentru copii.

            Presați de nevoia rezolvării rapide a problemelor, uităm adeseori că cei mici nu știu să se exprime prin concepte savante, ci prin joc, și că nu conștientizează ceea ce li se întâmplă așa cum o facem noi, adulții. Cartea Terapia prin joc: Arta relaționării restabilește cadrele firești ale interacțiunii cu copiii de orice vârstă și ne aduce aminte cum să ne reducem gândurile și grijile la tăcere pentru a asculta vocea delicată și ideile inepuizabile ale micuțelor persoane de lângă noi.

            Adresându-se atât terapeuților, profesorilor și psihologilor, cât și părinților și bunicilor, Garry L. Landreth ne învață cum să înțelegem limbajul pe care îl folosesc copiii pentru a ne comunica frământările lor: nu prin cuvinte, ci prin joc.

 

Terapia axata pe comportamentele verbale

            Metoda comportamentului verbal (VB) este o formă de analiză comportamentală aplicată (ABA) care se bazează pe analiza comportamentului verbal, aşa cum o face B.F. Skinner şi care funcţionează foarte bine în cazul copiilor care au abilităţi minime sau inexistente de limbaj. În această carte, Mary Lynch Barbera se bazează pe propria ei experienţă, ca analist comportamental certificat şi părinte al unui copil cu autism, pentru a explica metoda comportamentului verbal şi modul ei de folosire.
            Acest ghid oferă instrucţiuni pas cu pas şi informaţii din abundenţă, despre cum să-i ajutăm pe copii să dezvolte aptitudini de limbaj şi de vorbire mai bune, în acelaşi timp explicând cum să predăm folosirea limbajului mimico‑gestua, în cazul copiilor neverbali. Un capitol întreg se concentrează pe modalităţi de a reduce comportamentele problemă, iar volumul conţine şi informaţii utile cu privire la predarea deprinderilor de mers la toaletă şi a altor aptitudini de independenţă, care sunt utile unui copil.
            Cartea le va da părinţilor şi specialiştilor care nu cunosc principiile ABA şi VB, posibilitatea de a începe imediat să folosească metoda comportamentului verbal în educarea copiilor cu autism şi cu tulburări conexe.

            „Când le vorbesc părințiilor copiilor cu care lucrez despre operanții verbali, mă gândesc invariabil la această carte. O carte cât o mie de exemple, o carte care aduce atât de aproape soluțiile! La finalul cărții, ai un singur gând: «Eu știu și pot să-mi ajut copilul să comunice.» Barbera a reușit în cel mai practic mod să traducă tehnica într-un stil de viață.”

Luciana Hăloiu Richardson, 

BCaBA și Coordonatoare a Asociației „Învingem Autismul”

          „Bazată pe motivația părintelui care nu renunță niciodată în cursa către recuperarea propriului copil, autoarea reușește să transmită într-o manieră eficientă și bine structurată tehnicile de bază ale terapiei bazate pe comportamentele verbale. Când părintele reușește să-și însușească această abordare, îi va fi mult mai ușor să descopere motivația propriului copil și să creeze în jurul lui contextele ce îl vor determina să comunice. Este un instrument valoros pe care orice părinte sau terapeut trebuie să-l aibă la îndemână, precum și o sursă de inspirație pentru a redescoperi motivația copiilor.” 

Anca Dumitrescu, Psiholog, BCBA

 

 

Cum ii ajutam pe copii sa faca fata traumelor

Numărul copiilor anxioși, deprimați, hiperactivi sau retrași este uimitor de mare – și în continuă creștere!     Milioane de copii trec prin agresiuni, violențe (reale ori din mass-media), abuzuri sau molestări sexuale. Mulți alții sunt traumatizați de situații „obișnuite“: proceduri medicale îngrozitoare, accidente, pierderi și divorțuri.

Cartea Cum îi ajutăm pe copii să facă față traumelor le aruncă un colac de salvare părinților care se întreabă cum să-și ajute copiii tulburați de situații problematice. Dr. Peter A. Levine și Maggie Kline oferă unelte simple, dar puternice, pentru a-i păstra pe copii în siguranță și pentru a-i ajuta să-și revină după o sperietură sau după un eveniment copleșitor.

În plus, autorii au conceput pentru cititori pași ușor de urmat pentru detașarea de traumă, precum și activități de contracarare a efectelor ei asupra corpului, minții și spiritului copilului.
Această carte revoluționară simplifică un subiect complex și adeseori mistificat, dându-le idei și putere părinților pentru a crește tineri cu adevărat încrezători, rezistenți și senini, în ciuda vremurilor stresante și turbulente.

JOY THOMAS MOORE 

Producătoare de radio și televiziune, câștigătoare a Premiului Peabody. Documentarele ei au fost nominalizate la premiile Oscar și Emmy. 

A lucrat 15 ani pentru Fundația Annie E. Casey, dedicată ajutării copiilor și familiilor din medii defavorizate. Copiii ei, acum adulți, lucrează și ei în proiecte umanitare.

Joy militează pentru soluții legiferate politic la problemele familiilor. Ea a schimbat perspectiva asupra parentingului de succes și a adus în dezbaterea publică numeroasele probleme cu care se confruntă părinții.

 

Dr. Garry L. Landreth

            Consilier și terapeut prin joc autorizat, Dr. Landreth este renumit la nivel internațional pentru scrierile și practica sa ce promovează dezvoltarea terapiei prin joc centrate pe copil. Este Profesor Onorific la Departamentul de Consiliere, Dezvoltare și Educație Superioară din cadrul University of North Texas și fondator al Centrului pentru Terapie prin Joc, cel mai vast program din lume de instruire în terapia prin joc.

            Landreth a publicat peste 150 de cărți, DVD-uri și articole în reviste de specialitate și susține frecvent conferințe la seminare despre terapia de joc organizate în întreaga lume.

            Cartea sa premiată Terapia prin joc: Arta relaționării a fost tradusă în mai multe limbi. Pentru activitatea sa de cercetare și promovare a terapiei prin joc centrate pe copil, Landreth a fost distins cu numeroase premii, printre care President's Outstading Teacher Award, Distinguished Service to International Education Award și APT Lifetime Achievement Award.

 

          Mary Lynch Barbera

            E Board Certified Behavior Analyst și a fost analistă de comportament pentru Pennsylvania Verbal Behavior Project. A lucrat cu sute de copii cu afecțiuni din spectrul autist și a pregătit numeroși specialiști în domeniu. Cartea de față a fost tradusă în numeroase limbi și a devenit un prețios manual atât pentru părinți, cât și pentru specialiști.

 

          Tracy Rasmussen – jurnalistă specializată în reportaje medicale și reprezentantă a National Alliance for the Mentallly Ill.

 

DR. PETER A. LEVINE

Studiază și vindecă traume de aproape 40 de ani. A creat metoda Somatic Experiencing® (Experimentarea somatică) și a întemeiat Fundația pentru Îmbogățirea Spiritului Uman. A fost consultant pentru NASA în domeniul stresului.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie