Părintele de azi între carieră și familie
Poți să fii un bun părinte fără să renunți la carieră!
Majoritatea părinților moderni lucrează. Și avem cu toții timp limitat, energie limitată, răbdare limitată și prea multe de făcut! Rareori ne aflăm într-o stare de spirit bună la sfârșitul unei zile lungi de lucru, când reintrăm în rolul de părinți... Vrem să facem ceea ce trebuie, dar, fără timp de gândire și fără energie, este ușor să ratăm micile detalii ce înseamnă o mare diferență pentru binele copilului – și al nostru.
Cartea Părintele de azi între carieră și familie este o lectură esențială pentru fiecare părinte care lucrează. Scrisă de o expertă în dezvoltarea copilului și psihologie care a lucrat cu mii de părinți stresați, cartea te va conduce printr-o abordare asupra parentingului ce îți va transforma viața de familie și ți-o va armoniza cu cea profesională.
Acoperind toate provocările-cheie, cum ar fi scoaterea tuturor din casă la timp dimineața, gestionarea comportamentului dificil când ești obosit la sfârșitul zilei, controlul timpului tehnologic și evitarea luptelor de duminică seara, cartea Părintele de azi între carieră și familie te ajută să încetezi să te simți vinovat că îți urmezi cariera și îți oferă instrumente ca să te întorci cu drag acasă.
Adolescentul de azi
Manual realist și reconfortant pentru părinți! Cartea „Adolescentul de azi” oferă soluții bazate pe știință și testate „pe teren“ pentru a crește adolescenți fericiți, sănătoși și de succes. Sociologă renumită și profesoară foarte apreciată la Greater Good Science Center din cadrul universității Berkeley, dr. Christine Carter combină cele mai recente descoperiri din neuroștiințe, sociologie și psihologie socială cu propria experiență ca mamă a patru adolescenți. Prin cartea de față, ea te învață:
• cum să oferi sprijinul și structura de care au nevoie adolescenții (oferindu-le, totuși, și autonomia pe care și-o doresc)
• cum să-i inspiri și să-i motivezi pe adolescenți
• cum să-i ajuți pe copii să depășească distragerile care le împiedică învățarea
• cum să-i protejezi de anxietate, izolare și depresie
• cum să purtați conversații eficiente pe temele „dure”, inclusiv sex, droguri și bani