Livrare gratuită
in Romania
La comenzi de peste 100 lei
parentNode

Pachet Carmen Voinea-Raducanu

-25%
Pachet Carmen Voinea-Raducanu

Pachet Carmen Voinea-Raducanu

  • 116,00RON87,00RON
  • Preţul în puncte de recompensă: 174

2+1 GRATUIT. Comanzi 3, plătești doar două.
Bucură-te de Sărbători Luminate!
Transport GRATUIT la minim 100 LEI.

Binecuvântate ne fie dorurile

„Carmen nu te ia de mână, ca să intri în lumea ei. Ar fi o poziție de forță și ea nu folosește forța decât pentru ea însăși, ca să-și pună ordine în dureri și să scoată din ele... emoții, de-alea pure, calde și colorate. Carmen îți lasă ușa sufletului deschisă și te face să vrei să intri... pentru că știi ce vei simți: știi că-ți va da cu lacrima de toți pereții și te va învăța să zâmbești din nou. Și, exact când te aștepți mai puțin, te îndrăgostești de personajele ei, te revolți împotriva celor care le fac rău și îți dai seama că ești și tu acolo cumva, cu ceva din copilăria ta sau din poveștile familiei tale...

Citesc și simt că m-am urcat într-o mașină a timpului, care mă duce ba într-un viitor cu speranțe, ba într-un trecut unde ea dă, meticulos, toate pânzele de păianjen la o parte, ba într-un prezent copios, cu tot ridicolul unor update-uri pentru care nu suntem toți pregătiți... Are această superputere, mai ales de când nu mai e doar o autoare, ci o scriitoare autentică, fascinantă, cu toate mirodeniile necesare spre a te îndestula sufletește.

Ador ce scrie, iubesc ce simte și mă mândresc excesiv cu prietenia care ne leagă de-o viață.“

                                                                                                                    Mihaela Rădulescu Schwartzenberg

 

 

Iubitelor mele prietene

        Nu căutăm nimic în viață cu mai multă pasiune și ardoare precum tovărășia unui suflet. Nimic nu ne aduce mai multă împlinire și fericire precum împărtășirea, comuniunea și dăruirea iubirii.       Celălalt, prieten sau iubit, ne este deopotrivă agonie și extaz, plăcere și durere, bucurie și dezamăgire. 

          Însă, oricum s-ar desfășura și încheia o relație, de prietenie sau de iubire, rămânem de fiecare dată cu ceva prețios, inestimabil: înțelepciune...

          Prietene într-ale scrisului și într-ale vieții, Irina Binder și Carmen Voinea-Răducanu ne mărturisesc în cartea de față suișurile și coborâșurile pe care le-au trăit cu oamenii din viața lor. Fiecare experiență, sublimă sau dureroasă, le-a adus lecții importante și nu le-a știrbit deloc dorul și dorința de a-i cunoaște pe oameni, cu bune și cu rele. Cartea Iubitelor mele prietene se constituie ca o colecție de caractere, un ghid de călătorie prin meandrele relațiilor și un sprijin puternic pentru fiecare dintre noi în Călătoria spre sufletul celuilalt și spre propriul suflet.

 

Vă rog să nu uitați că viața este un dar și, ca orice dar, trebuie prețuită și împărțită doar cu cei care merită. Care vă merită. Fiți pace, bucurie și iubire și vă asigur că viața vă va răsplăti cu povestea minunată pe care o meritați! 

A voastră prietenă, până la sfârșit, 

Irina Binder


Visătorii nu mor niciodată

                „Am convingerea că Visătorii nu mor niciodată va fi o carte foarte apreciată de public, că fiecare cititor va găsi în paginile ei mângâiere, învăţăminte, răspunsuri şi inspiraţie pentru viaţă. În încheiere, dacă mi-ar fi permisă îndrăzneala, aş compara scrierile lui Carmen Voinea - Răducanu cu opera lui Emil Cioran. E cumva firesc: Cioran este, declarat, autorul ei preferat. Şi nu întâmplător mi-am prefaţat aceste rânduri cu citatul meu favorit din marele filosof deoarece, parafrazându-l, vreau să sintetizez astfel esența cărții de față: „A scrie înseamnă a suferi şi, cum mulţi fug de suferinţă, puţin ştiu să scrie.“

             Cu drag şi preţuire,

              Irina Binder

            „Ne ştim şi lucrăm împreună de 20 de ani. Ne-am mârâit în total de trei ori. Încă mai cred că eu am avut dreptate şi ea a greşit. Asta ca să punctăm, de la bun început, căpoşenia mea şi răbdarea ei cu mine, chiar şi atunci când eu greşeam...

            Ne-a dat soarta una dintre acele prietenii pe viaţă: cu toată încrederea una în alta, cu toată înţelegerea aia din priviri, fără prea multe cuvinte... Chiar aşa, Carmencita nu vorbeşte mult. Poate şi din vina mea, mă ştiţi doar... :) Are defectul ăla major – de a pune totul în suflet, de a sta să aranjeze rafturile alea interioare cu o răbdare de chinez, pe categorii. Puţini am avut şansa să dăm o raită prin sufletul ei, doar că plimbarea e riscantă. Dai acolo de nişte trăiri pe care nu ştii cum a putut să le ducă pe picioare şi cum i-a rămas totuşi zâmbetul ăla magic şi atât de tânăr în ochii ei albaştri.”

            Mihaela Rădulescu Schwartzenberg

Carmen Voinea-Răducanu

      • Ieşeancă prin naştere, bucureşteancă prin forţa împrejurărilor, Carmen Voinea-Răducanu păstrează în suflet o dragoste de nezdruncinat pentru oraşul ei natal, spre care viaţa o tot întoarce pe nebănuite și câteodată chiar stranii căi.

       • Este agenta, asistenta personală, „mâna dreaptă şi piciorul stâng” dar și prietena vedetei TV Mihaela Rădulescu, alături de care lucrează de peste 20 de ani.

      • Adoră câinii și are patru femele adunate de pe străzi, când erau puiuți în situaţii-limită, astăzi toate “fetele” ei fiind nişte exemplare superbe. Îi place să creadă că, în același timp, a salvat de pe străzi şi zecile de pui pe care acele căţeluşe i-ar fi putut avea până acum.

       • Iubeşte viaţa la ţară, deși e „copil de asfalt, născut și crescut între betoane”, visul ei fiind să se retragă într-un sat din Bărăgan împreună cu soţul, să adopte și alți căţei dar și pisici, să crească găini, curcani şi două capre, să-şi facă mica ei grădină de legume şi livadă cu pomi fructiferi. Soţul i-a promis un chioşc romantic, alb, în mijlocul livezii, unde şi-ar putea primi prietenele și pe cei dragi, ar putea scrie, picta, viziona filme, asculta muzică şi citi.

      • Citeşte enorm, ca şi cum nu ar mai fi ziua de mâine. I se întâmplă foarte rar să lase din mână cartea pe care o citeşte, până nu o termină; biografiile sunt pasiunea ei.

       • Îndrăgostită de cinema, este o mare consumatoare de filme. Cu atât mai mult dacă sunt vechi, dacă sunt italiene, rusești, franțuzești și mai ales dacă sunt poveşti reale de viaţă.

        • Pasionată de computerul ei MacBook, de telefonul iPhone, de gătit şi de... pus conserve pentru iarnă.

        •  Iubeşte la nebunie călătoriile, şi-ar dori să-şi trăiască viaţa navigând pe toate mările lumii, vizitând cât mai multe ţări, visând și scriind pe o punte, în asfințit sau sub lumina stelelor și a Lunii.·         • Adoră să scrie, iar când este vorba despre propriile ei experienţe, scrisul devine patimă. Îşi doreşte să experimenteze şi alte genuri literare în afară de povestiri și eseuri. Lucrează de aproape 1 an și 8 luni la un roman care va fi o istorie de viață, întinsă pe mai bine de 70 de ani, a unei familii românești cu un destin fabulous. Va fi o nebunie, spune ea, care va cuceri fiecare cititor.

         • Îl iubește enorm pe Emil Cioran. ·       

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scrie o opinie