Fie că te afli la începutul drumului tău profesional, fie că îți dorești o schimbare în carieră sau ești consilier vocațional, cartea „Fii managerul vieții tale!” îți dezvăluie toate implicațiile procesului de consiliere în vederea obținerii carierei potrivite. Dr. Elena Anghel Stănilă ordonează și analizează toate etapele necesare acestui proces și identifică toți factorii ce interferează, direct sau indirect, cu el: backgroundul familial, experiența academică și profesională, provocările existente pe piața muncii, tendințele globale și rețelele de interacțiune profesională etc.
Nu ești singur în fața deciziei de a urma o carieră! Există profesioniști care te pot ajuta, iar cartea de față te învață ce anume să le ceri și la ce să te aștepți din partea consilierii vocaționale. Iar pentru specialiștii în domeniu, „Fii managerul vieții tale!” este un binevenit compendiu de bune practici și metode eficiente pentru o consiliere de succes.
DESPRE AUTOARE
Doctor în psihologie și conferențiar universitar cu numeroase cursuri despre psihologia copilului și a familiei și despre educație, Elena Anghel Stănilă este practiciană, formatoare, supervizoare cu peste 20 de ani de experiență în psihologie educațională., consiliere școlară și vocațională, consiliere psihologică și psihoterapie.
Este fondatoarea LIFE UP – Centrul de Excelență în Psihologia Educației și autoare sau coautoare a numeroase cărți și articole de specialitate, precum și membră a numeroase asociații de profil și președinta Asociației Române pentru Excelența în Psihologia Educației.
CITAT DIN CARTE
„Aproape fiecare persoană este afectată în prezent de schimbările din piața muncii. Firmele se reorganizează, unele posturi se desființează, în timp ce se creează altele.
Prioritățile personale, situația și stilul de viață se schimbă și ele. Schimbările din planul relațiilor, transformările fizice și psihice, cele din planul sănătății și uneori schimbările de domiciliu necesită o reevaluare a țelurilor și priorităților.
Dacă individul are capacitatea de a înțelege activitatea de a munci ca fiind ceva natural și firesc și învață cum să-și modeleze profesia, va lua decizii care îi vor permite să-și ajusteze cariera și viața pentru a obține satisfacție personală, familială și profesională în mod continuu.“