Livrare gratuită pentru comenzile mai mari de 100 lei
Calendarul mayaş şi transformarea conştiinţei

Calendarul mayaş şi transformarea conştiinţei

Cod produs: Calendarul mayaş şi transformarea conştiinţei

Autor: Carl Johan Calleman
Dimensiuni carte: 14x20 cm
Numar pagini: 300
ISBN: 9789731701356

Disponibilitate:Momentan lipsa stoc
28,50 lei

Descriere

Profeticul calendar mayaş nu este un reper al mişcării corpurilor planetare. În schimb, el se constituie într-un plan al evoluţiei conştiinţei şi consemnează modul în care curge timpul spiritual, oferind o nouă ştiinţă a timpului.

Calendarul este asociat cu nouă cicluri de creaţie, fiecare dintre acestea reprezentând unul dintre cele nouă niveluri de conştiinţă ale piramidei cosmice mayaşe. Folosind cercetarea empirică, Carl Johan Calleman relevă modul în care structura piramidală a dezvoltării conştiinţei poate explica aspecte la fel de disparate cum sunt originea comună a religiilor lumii şi nemulţumirea modernă privind accelerarea timpului. Cititorii vor afla că, de fapt, timpul curge mai repede, pe măsură ce trecem de la Ciclul Planetar al Creaţiei care ne guvernează astăzi, la o nouă frecvenţă, mai înaltă, a conştiinţei – Ciclul Galactic al Creaţiei – care ne pregăteşte pentru nivelul final, Universal, al conştiinţei Iluminate. Calendarul mayaş şi transformarea conştiinţei relevă acest instrument spiritual, care permite o înţelegere mai profundă a naturii evoluţiei conştiente de-a lungul istoriei omenirii, oferind modalităţile concrete prin care noi înşine ne putem alinia cu această evoluţie pe calea către Iluminare.

carti de autocunoastere

Rezumat

„Citirea acestei cărţi este o experienţă puternică şi electrizantă. Fiecare pagină oferă o înţelegere profundă, care dezleagă cele mai tainice mistere ale istoriei omenirii şi ale evoluţiei conştiinţei globale”.

Dr. MIichael E. Salla, Centrul pentru Pace Globală

„Cartea lui Calleman despre calendarul mayaş nu poate decât să îi ofere cititorului, oricine ar fi acesta, o nouă poartă spre înţelegere”.

– Dr. Jose Arguelles, autor al cărţii Factorul mayaş

 

 

Fragment din carte

 

    Desăvârşirea Planului Cosmic

   Iluminarea

   Iluminarea este asociată, de obicei, cu tradiţiile Estice - în special cu Budismul, al cărui fondator, Siddhartha Gautama, a atins starea de iluminare, cam pe la mijlocul Marelui Ciclu Mayaş. Anul naşterii sale este estimat a fi 563,552, sau 534 î.Hr. şi astfel pare evident faptul că misiunea lui era, cumva, legată de scopul suprem al acestui Ciclu, de al cărui sfârşit ne apropiem acum cu repeziciune. Chiar dacă foarte puţini dintre discipolii lui Buddha - dacă o fi fost vreunul - a atins starea de iluminare, filosofia pe care el a dezvoltat-o, Calea de Mijloc, a jucat un rol important în înţelepciunea Estică. Deşi Budismul a devenit o filosofie de mare importanţă atât în India, cât şi în China, cea mai mare parte a influenţei sale s-a pierdut în primul mileniu de după Christos.
   Cel mai important aspect al Budismului pentru viitorul omenirii este acela că a plantat o sămânţă de mare valoare - posibilitatea dobândirii stării de Iluminare, care, pentru cei mai mulţi dintre Estici, reprezintă scopul suprem în viaţă. Din perspectiva noastră actuală asupra calendarului mayaş, nu este surprinzător faptul că influenţa Budismului scade şi că puţini dintre adepţii săi şi-au împlinit realmente ţelul spiritual, pentru că în Est, ca şi în Vest, Ciclul Naţional al Creaţiei a favorizat apariţia religiilor şi filosofiilor duale. Bazându-ne pe ceea ce ştim despre Planul Cosmic, trebuie să înţelegem că timpul nu era încă pregătit să le permită oamenilor accederea la acea stare pe care o propovăduia filosofia budistă.
   Astăzi, focalizarea pe dezideratul Iluminării nu se limitează la budişti; el este îmbrăţişat de un grup mult mai mare de oameni şi nu urmăreşte doar dezvoltarea personală, vindecarea sau evoluţia spirituală. Iluminarea înseamnă sfârşitul tuturor căutărilor spirituale, astfel încât procesele menite să atingă acest scop nobil sunt de o natură complet diferită. Ceea ce deosebeşte Iluminarea de diferitele efecte vindecătoare ale Ciclului Galactic, discutate în capitolul anterior, este faptul că ea generează o stare stabilă de bucurie şi fericire şi astfel dispare dorinţa de a evolua mai departe; dispare dorinţa de a deveni altcineva, iar oamenii Iluminaţi pe care i-am întâlnit erau total prezenţi în momentul respectiv, radiind bucurie şi fericire. Ei au o înţelepciune cosmică profundă, extrem de dezvoltată, comunică direct cu Divinitatea şi par a nu mai avea conflicte interioare. Pentru că s-au eliberat de dominaţia trecutului, ei nu par să aibă puncte sensibile care să declanşeze reacţii emoţionale ce ţin de ego. Departe de imaginea stereotip populară în Vest, ei nu stau pe un vârf de munte din Himalaia, meditând asupra propriei vieţi, ci sunt profund interesaţi să promoveze fericirea şi Iluminarea omenirii.

Răsfoiește

Opinii (0)

Spune-ţi opinia

Numele tău:
Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: