Livrare gratuită pentru comenzile mai mari de 100 lei
Vina ne învaţă, iubirea ne vindecă

Vina ne învaţă, iubirea ne vindecă

Cod produs: Vina ne învaţă, iubirea ne vindecă

Autor: Joan Borysenko, Dr.
Dimensiuni carte: 14x20 cm
Numar pagini: 296
ISBN: 973-7978-42-0

Disponibilitate:Momentan lipsa stoc
17,00 lei

Descriere

 Aceasta este o carte despre a ne reaminti ce am pierdut. De câte ori nu v-aţi trezit dimineaţa, oftând la perspectiva unei noi zile, cu toate sarcinile, anxietăţile şi dificultăţile acesteia? De câte ori nu aţi revăzut în minte regretele de ieri şi aţi anticipat temerile de mâine, chiar înainte ca ziua să înceapă? Dimineţile în care întâmpinăm lumea cu oboseală şi grijă, ne arată clar ce pierdem, cei mai mulţi dintre noi, pe măsură ce avansăm în vârstă - starea naturală de curiozitate, uimire, recunoştinţă şi entuziasm, care îi face pe copii atât de încântători.
   Îmi amintesc ce sentiment special aveam când îi ridicam pe copiii mei dimineaţa din pătuţ şi erau atât de entuziasmaţi de ziua ce începea. Trăind în momentul prezent, ei abordau viaţa cu uimire, anticipaţie şi onestitate. Dacă le era foame sau erau uzi, plângeau şi ţipau. Dacă erau mulţumiţi, râdeau sau zâmbeau. Erau umani în mod autentic şi liberi în a se exprima într-un mod în care, adeseori, adulţii nu o pot face. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, obligaţiile, responsabilităţile şi rolurile noastre preiau, de cele mai multe ori, controlul. Nemaifiind liberi în a ne exprima dispoziţiile, nevoile şi fanteziile, ne găsim plăcerea în actul de a-i mulţumi pe ceilalţi. Stările noastre naturale de dispoziţie şi impulsurile se simt ruşinate şi învăţăm să le blocăm, treptat, resemnându-ne să trăim într-o stare de vinovăţie nesănătoasă, în care efortul inutil de a mulţumi pe toată lumea, de a face bine, de a fi "perfect" şi de a ne menţine şi pe noi în siguranţă pe durata acestui proces, ne ţine prizonierii îndemnului de a face ceea ce credem că "ar trebui" să realizăm.
   Dacă spunem da vinovăţiei, începem să zicem nu vieţii.

Joan Borysenko

Rezumat

Cuvinte de apreciere

 

  „Joan, fii binecuvântată … această carte minunată ne învață cum să devenim Învingători în lupta vieții”.
              - Dr. Bernie Siegel

„O carte minunat de înţeleaptă, caldă, pătrunzătoare. E sigur că viaţa tuturor celor care o vor citi va deveni mai bogată şi mai fericită”.
              - Părintele Andrew M. Greeley

„Prima carte reprezentativă de terapie a anilor´90… o lucrare pe care o recomand cu căldură tuturor”
               - Dr. Brian L. Weiss – Preşedinte al departamentului de Psihiatrie de la Centrul Medical Mount Sinai şi autor al mai multor cărți publicate de Editura For You
 
„O carte profundă, care se citeşte uşor… o contribuţie majoră la literatura care tratează vindecarea persoanei şi a planetei”.
             - Willis Harman, Preşedinte al Institutului de Ştiinţe Noetice

„Un manual de autovindecare – un îndrumar pentru a explora rănile copilăriei şi pentru a folosi acesta confruntare ca pe un vehicul de evoluţie spirituală. Este un amestec minunat între psihologic şi transcendent, un antidot împotriva disconfortului mental şi fizic”.
            - Daniel Goleman, autor al cărţii Inteligența emoţională

Răsfoiește

Opinii (0)

Spune-ţi opinia

Numele tău:
Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: