Livrare gratuită pentru comenzile mai mari de 100 lei
Învinge depresia, înainte să te învingă ea pe tine. Cum să te vinedeci de depresie

Învinge depresia, înainte să te învingă ea pe tine. Cum să te vinedeci de depresie

Cod produs: Învinge depresia, înainte să te învingă ea pe tine

Autor: Robert L. Leahy, Dr.
Dimensiuni carte: 14x20 cm
Numar pagini: 330
ISBN: 9786066390217

Disponibilitate:Momentan lipsa stoc
27,00 lei

Descriere

Iată că începem anul 2013 cu o carte de mare valoare practică, dar şi cu valoare simbolică, fiind un îndemn perfect pentru anii care vin. Titlul ei va spune totul: Învinge depresia, înainte să te învingă ea pe tine, iar autor este dr. Robert L. Leahy, Ph.D.

Dr Leahy este un doctor renumit, specializat în tratarea depresiei şi ne oferă o carte din care putem învăţa cum să învingem acest duşman al stării noastre de bine, care e depresia. Cartea este un ghid bine gândit, realizat de un clinician judicios. El prezintă problemele tipice ale depresiei şi oferă explicaţii clare, cu privire la modul de a le rezolva. Este o lectură obligatorie, pentru oricine suferă de depresie – şi cine nu a suferit de depresie, la un moment dat din viaţa lui? Scrisă de unul dintre experţii mondiali în terapia cognitiv-comportamentala, ea oferă o prezentare atentă şi echilibrată a depresiei şi modul în care poate fi depăşită, folosind strategii bine examinate şi testate.

carti de dezvoltare personala

 

„Cărţile Dr. Leahy sunt unice în domeniul sănătăţii mintale, prin combinaţia de înaltă rigoare, accesibilitate şi uşurinţă a lecturii, atât pentru cititorii obişnuiţi, cât şi pentru clinicieni. Noua sa carte, Învinge depresia, înainte să te învingă ea pe tine, este întruchiparea acestor calităţi şi le va fi de un real ajutor, celor care suferă de depresie”, ne spune Thomas Joiner, distins profesor cercetător şi profesor de psihologie Bright-Burton, autor al lucrării De ce se sinucid oamenii?.

Învinge depresia, înainte să te învingă ea pe tine oferă îndrumări limpezi, concise şi practice, pentru a aborda cele mai frecvente probleme ce apar în depresie. Bazându-se pe cele mai recente cercetări şi studii clinice, Leahy vă oferă din nou instrumentele necesare pentru a vă ajuta să depăşiţi depresia. Este o carte pe care puteţi să o luaţi şi să începeţi să o folosiţi chiar astăzi. Vă oferă putere, este antrenantă şi edificatoare şi, mai presus de orice, este foarte uşor de citit şi convingătoare. Vă doresc lectura plăcută şi … să o citiţi doar de plăcere, iar niciodată să nu aveţi nevoie de ea ca tratament. Lucrând-o, am învăţat că depresia este creată de noi şi de modul nostru de gândi şi poate fi învinsă uşor, atunci când luăm hotărârea fermă de a nu mai accepta să fim victime. Succes! Energia în care ne aflăm acum şi care e din ce în ce mai puternică, ne ajută să învingem şi depresia!

Monica Vișan

 

Rezumat

    Fragmente din carte

 

    Depăşirea fricii de a face greşeli

   Ştim că a greşi e omeneşte. Cu toţii facem greşeli. Acum, să examinăm motivele. în primul rând, nu avem întotdeauna informaţiile care ne trebuie pentru a lua decizia „corectă", astfel încât trebuie să luăm decizii bazate pe informaţii imperfecte. Când intri într-o relaţie cu cineva, nu ştii exact cum se va manifesta în viitor. Când cumperi ceva, nu ştii dacă o să-ţi mai placă săptămâna viitoare. Dar îl cumperi oricum. Obţinem mai multe informaţii mai târziu - şi apoi aflăm dacă a fost o greşeală sau nu. Nu cunoaştem viitorul, până când el nu se întâmplă.
   în al doilea rând, e posibil să luăm decizii bazate pe emoţii - să spunem că suntem nerăbdători să „dăm un tun" la bursă, aşa că ne asumăm un risc inutil. Uneori funcţionează - alteori, nu. Sau intrăm într-o relaţie cu cineva, pentru că ea e frumoasă sau el e „super", iar apoi aflăm că emoţiile noastre sunt, uneori, un ghid nepriceput în a ne arăta ce e bun pentru noi. Dar nu poţi trăi fără emoţii, instincte sau intuiţie. Ele îţi permit să iei decizii şi să găseşti sensul vieţii. Şi, da, uneori ele pot duce la greşeli. Am o busolă pe ceasul meu de drumeţii. Uneori o iau spre nord, întrucât cred că asta e direcţia corectă - dar uneori nu este.
   în al treilea rând, putem să facem adesea o alegere între două alternative nedorite - astfel încât alegem una din ele. Dar cealaltă putea fi mai rea. îţi cumperi o maşină şi se dovedeşte că are unele probleme - dar modelul pe care l-ai respins putea fi mai rău. Sau îţi iei o slujbă şi se dovedeşte a fi destul de neplăcută - dar dacă nu o acceptai, puteai să rămâi şomer o perioadă foarte lungă de timp. Cine ştie?
   Nu ştiu cum eşti tu, dar eu am făcut o mulţime de greşeli şi îmi propun să mai fac. Motivul pentru care „îmi propun" să fac mai multe este că am de gând să-mi trăiesc viaţa din plin. S-ar putea să iau o decizie şi ea s-ar putea dovedi a fi nepotrivită. Dar cel puţin voi fi capabil să iau decizii şi să-mi trăiesc viaţa. Voi face parte din rasa umană.

 

***

   Dacă vorbeşti despre o problemă, vorbeşte şi despre o soluţie

   Unii dintre noi ne concentrăm atât de mult pe descrierea problemelor, încât ajungem să nu mai reuşim să ne dăm seama că ştim şi cum să le rezolvăm. îţi petreci foarte mult timp povestindu-i unui prieten despre cât de rău te simţi, cât eşti de singur şi cât de mult regreţi, dar laşi totul în aer - o serie de probleme fără soluţii. Şi, apoi, când prietenul tău îţi sugerează o soluţie, o respingi.
   Rezolvarea problemelor este o abordare importantă în depresie. Potrivit acestei abordări, poţi să priveşti depresia ca pe un sentiment de neputinţă în privinţa problemelor reale din viaţa ta. în loc să te gândeşti la lucrurile constructive, pe care poţi să le faci pentru a-ţi rezolva problemele, te concentrezi doar pe probleme, rumegând şi exagerând în mintea ta, amploarea situaţiei.
   Ce poţi face? La urma urmei, ai probleme reale. Să iei o mină fericită şi să pretinzi că totul este bine? Nu. Dar să ne imaginăm următoarele: de fiecare dată când vorbeşti cu prietenii despre o problemă, să vorbeşti şi despre posibile soluţii. De exemplu, Roşa a putut să facă acest lucru în conversaţiile cu Betsy: „Mă simt singură de când mi-am pierdut slujba, sunt abătută şi nemulţumită de mine.
   Uneori mi-a fost foarte greu. Dar mă gândesc şi la lucruri pe care le pot face pentru a-mi îmbunătăţi viaţa. Ştiu că am fost reticentă în a-i suna pe ceilalţi pentru sfaturi, dar ar putea fi o cale de a-mi reveni, în acest moment, nu mă simt optimistă în ceea ce priveşte găsirea unui loc de muncă - dar ştiu că este ceva care a funcţionat pentru alţii. Cel puţin, merită să încerc."
   Acum imaginează-ţi că eşti în locul lui Betsy. Prietena ta, la care ţii foarte mult, descrie o problemă reală - depresia. Dar prietena ta vorbeşte şi despre soluţii reale. Dacă eşti ca Betsy, acest lucru te va face să te bucuri pentru Roşa şi te va determina să o încurajezi şi mai mult. „Sunt atât de fericită să aud că te gândeşti să fii mai proactivă în căutarea unui loc de muncă", spune Betsy. „Ai atât de multe posibilităţi, încât sunt sigură că există o slujbă minunată care te aşteaptă. Spune-mi cum pot să te ajut."

Răsfoiește

Opinii (0)

Spune-ţi opinia

Numele tău:
Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: