Livrare gratuită pentru comenzile mai mari de 100 lei

„Întâlnire cu visătorii”

Thursday, Jan 1, 1970 | Post by Admin | 0 comment(s)

Editura For You și Diverta vă invită la „Întâlnire cu visătorii”, o seară specială de dialog de la suflet la suflet cu Carmen Voinea-Răducanu, autoarea cărții Visătorii nu mor niciodată.

Vom conversa cu prietenie și drag despre visurile autoarei și despre visurile proprii, despre realități și realizări, despre cât de aproape ne este de fapt fericirea și cât de firesc este să trăim în Iubire.

Ni se vor alătura invitați dragi autoarei: Maria Gheorghiu și Oana Babagianu.

Întâlnirea este moderată de Andra Soceanu și Andrei Ștefan.

Vă așteptăm cu drag și dor miercuri, 14 iunie 2017, de la ora 19.00, la librăria Diverta din Mall Vitan!

 

 

Visători despre o visătoare

 

           „Am convingerea că Visătorii nu mor niciodată va fi o carte foarte apreciată de public, că fiecare cititor va găsi în paginile ei mângâiere, învăţăminte, răspunsuri şi inspiraţie pentru viaţă. În încheiere, dacă mi-ar fi permisă îndrăzneala, aş compara scrierile lui Carmen Voinea-Răducanu cu opera lui Emil Cioran. E cumva firesc: Cioran este, declarat, autorul ei preferat. Şi nu întâmplător mi-am prefaţat aceste rânduri cu citatul meu favorit din marele filosof deoarece, parafrazându-l, vreau să sintetizez astfel esența cărții de față: «A scrie înseamnă a suferi şi, cum mulţi fug de suferinţă, puţin ştiu să scrie».”

                                                                                                                                                                                                                     Cu drag şi preţuire,

                                                                                                                                                                                                                          Irina Binder

 

            „Ne ştim şi lucrăm împreună de 20 de ani. Ne-am mârâit în total de trei ori. Încă mai cred că eu am avut dreptate şi ea a greşit. Asta ca să punctăm, de la bun început, căpoşenia mea şi răbdarea ei cu mine, chiar şi atunci când eu greşeam...

            Nu m-am mirat deloc când am auzit că s-a apucat de scris, cum nu mă miram nici până atunci de toate cărţile pe care le citea şi care i se lipeau de suflet. E o fiinţă dependentă de poveste, care stăpâneşte magica deprindere de a şti ce să facă din cuvinte bine alese şi inspirat potrivite. Am citit tot ce a scris până acum şi, dacă pentru ceilalţi era doar o surpriză plăcută că scrie atât de profund, pentru mine e o linişte că la ea în suflet s-a făcut lumină şi ordine şi că poate sta acolo, cu laptopul în braţe, scriind cu zâmbet şi pace. Carmencita mea scrie exact aşa cum zâmbeşte: ochi în ochi, fără niciun falset, fără nicio floricică de stil inutilă. Scrie adevărat, exact ca-n viaţă, exact ca în orice suflet de femeie căreia i s-a dat, i s-a luat, a pornit într-o direcţie, dar fericirea ei în alta, i s-a ridicat în faţă un zid înalt cât casa, l-a dărâmat cărămidă cu cărămidă sau l-a umplut de flori căţărătoare, i-au murit suflete dragi, dar i-au ieşit altele în cale, a dat de iubire când alte femei închid subiectul, a tăcut când ar fi avut atâtea de spus şi a început să scrie exact atunci când totul în jurul ei era... muzica aceea. A ei.

            Nu-i de mirare că o citeşti de parcă asculţi o muzică bună, cu armonii neaşteptate şi ritm ca bătăile inimii... Şi ca să nu credeţi că va fi o lectură cu şerveţele obligatorii, vă avertizez că Cita are umor şi nu-l ţine numai pentru ea.”

       Mihaela Rădulescu Schwartzenberg

Tags:
Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Related Articles

Leave Your Comment