Livrare gratuită pentru comenzile mai mari de 100 lei
Eliberează-te din temniţa emoţională

Eliberează-te din temniţa emoţională

Cod produs: Eliberează-te din temniţa emoţională

Autor: Augusto Cury
Dimensiuni carte: 14x20
Numar pagini: 180
ISBN: 9786066390323

Disponibilitate:Momentan lipsa stoc
18,00 lei

Descriere

O carte utilă celor care vor să scape de dependența de droguri, dar și apropiaților lor. Este explicat, pe înțelesul tuturor, mecanismul care stă la baza declanșării dependențelor și sunt oferite sfaturi pentru eliberarea din temnița dependențelor - dar și a oricăror tipuri de tulburări emoționale.

 

Tulburările emoţionale, respingerile, traumele sociale, pierderile, frustrările şi stimulii stresanţi sunt înregistraţi în memorie ca zone de tensiune, dacă nu sunt prelucrate cu inteligenţă de către „Eu”.

În funcţie de intensitatea acestor înregistrări, un gândac poate deveni un monstru, o pierdere poate bloca entuziasmul, o confruntare cu o anumită persoană poate bloca inteligenţa, atunci când acea persoană este de faţă. Matricele memoriei noastre generează temniţa emoţiilor.

Temniţa fricii, a depresiei, a anxietăţii, a stresului, a geloziei, a dependenţei psihologice de droguri a cuprins până în prezent milioane de oameni. Omul n-a fost niciodată atât de liber la exterior şi atât de prizonier în interior.

Să nu credeţi că suntem liberi, numai pentru că trăim în societăţi democratice. Putem fi liberi să ne exprimăm ideile, dar nu suntem liberi să gândim. Toţi avem dificultăţi în a ne administra gândurile, dar putem să facem acest lucru, într-un mod care să ne permită să fim fericiţi, înţelepţi şi siguri, în frumoasa şi tumultuoasa noastră existenţă.

Obiectivul acestei cărţi este acela de a-l învăţa pe cititor cum să-şi dezvolte inteligenţa şi cum să „navigheze” în apele stării emoţionale, ajutându-l să înţeleagă câteva dintre fundamentele propriei sale inteligenţe.

Putem opta pentru a fi creatori sau victime ale propriilor noastre istorii… Ce rol vreţi să jucaţi?

 

Despre autor


Augusto Cury este psihiatru, psihoterapeut, cercetător în domeniul psihologiei şi scriitor. Cărţile sale sunt publicate în peste 50 de ţări şi sunt bestsellers în toată lumea.

A creat proiectul Şcoala de Inteligenţă, un proiect revoluţionar având ca scop dezvoltarea inteligenţei, îmbunătăţirea calităţii vieţii şi prevenirea tulburărilor psihice la tineri.

carte motivationala

 

Rezumat

Fragment din carte

 Majoritatea drogurilor psihotrope prescrise de medici sunt inhibitori ai poftei de mâncare, inhibitori ai somnului, inductori ai somnului, anxiolitice sau calmante, siropuri de tuse, relaxante musculare cu acţiune centrală, etc.
   Industria de psihotrope va fi industria farmaceutică cea mai puternică în secolul al XXI-lea. Într-o lume în care domneşte competiţia fără limite, individualismul şi paranoia de a fi "numărul unu", tulburările anxioase şi stresul bat la uşa tuturor, chiar şi a celor mai sănătoşi. În haosul în care se află calitatea vieţii, medicamentele psihotrope apar ca o mare alinare a suferinţelor psihice, deşi nu acţionează asupra cauzelor şi nici nu aduc fiinţa umană în situaţia de a-şi dirija gândurile şi a-şi gestiona emoţiile.
   Medicamentele psihotrope ar trebui să fie actori secundari ai procesului terapeutic. Actorul principal e omul însuşi, care ar trebui să înveţe cum să-şi protejeze personalitatea emoţională, cum să se comporte în faţa intemperiilor şi cum să-şi regândească atitudinile faţă de viaţă.
   Niciodată n-au prescris medicii atâtea psihotrope ca în zilele noastre. Din nefericire, mulţi nu-şi informează pacienţii asupra riscului dependenţei, nici asupra necesităţii de a suspenda medicaţia după un anumit timp şi nici asupra celei mai bune modalităţi de a face această pauză. Asemenea atitudine duce la dependenţă şi reprezintă o iatrogenie, o greşeală medicală.
   Dependenţa de anumite medicamente, cum sunt calmantele, rareori provoacă tulburări importante, precum cele produse de drogurile ilegale - dacă sunt consumate în dozele prescrise de medici. Antidepresivele cu greu duc la o dependenţă semnificativă, de aceea întreruperea lor e uşoară, cu condiţia să fie făcută treptat. Dependenţa de inhibitorii poftei de mâncare e mult mai gravă. Din cauza paranoiei canoanelor frumuseţii, răspândite de mass-media, femeile sunt influenţate în masă de tiparul frumosului, al corpului atrăgător. Tinerele extrem de slabe de pe podiumuri, care sunt, de multe ori, nefericite, deprimate şi sclave ale propriilor canoane ale frumuseţii, devin un model pentru milioane de femei care, teoretic, ar putea fi mai fericite şi mai libere decât ele. Frumuseţea ar trebui să se afle în ochii celui care priveşte şi nu în curbele trupului.
   Cum nu reuşesc să atingă tiparul estetic dorit, fac depresie şi devin angoasate. Nu sunt puţine tinerele care dezvoltă tulburări psihice grave, precum bulimia - care are ca simptome mâncatul compulsiv asociat cu vomă - sau anorexia nervoasă - care generează o ruptură drastică a instinctului foamei, făcându-le pe unele tinere să moară de slăbiciune extremă, din cauză că nu se hrănesc.

Răsfoiește

Opinii (0)

Spune-ţi opinia

Numele tău:
Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine: